By_[-İDLE-] Bademli Sebze Çorbası


Hoşgeldiniz, Misafir
Son Ziyaretiniz:
Toplam Mesajınız: 17

AnasayfaKayıt OlGiriş yap


Sitemizden Yararlanmak İçin

Lütfen Üye Olun..


Hosgeldiniz
Hala Üye degilmisiniz?
Üye olmak çok kolay
Üye olmak için tiklayin

Bademli Sebze Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
ifot_abla
Moderatör
Moderatör
avatar
Cinsiyet: Kadın
---www.acemi.yiz.biz---
Yaş : 36
Kayıt tarihi : 23/08/08
Mesaj Sayısı : 3661
Nereden : Ankara
Lakap : anne
Kullanıcı profilini gör http://www.acemi.yiz.biz
MesajKonu: Bademli Sebze Çorbası Perş. Tem. 09, 2009 12:35 am

Bademli Sebze Çorbası

Malzeme
- 3 yemek kaşığı Sana Kase
- 1 adet havuç
- 1 adet kabak
- 2 adet pırasa
- 1 adet patates
- 1 su bardağı mısır
- 4 adet taze soğan
- 8 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Terbiyesi:
- ½ limonun suyu
- 1 adet yumurta sarısı
- ½ su bardağı İri çekilmiş badem veya file badem

Hazırlanışı
Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, ayrı ayrı tabaklara rendenin geniş tarafı ile sebzeleri rendeleyin.
Pırasaları ayıklayıp, ince ince kıyın.
Patatesin kabuğunu soyup, rendeledikten sonra patatesin kararmaması için su dolu bir kâsede bekletin.
Taze soğanları ayıklayıp, saplarını ve uçlarını ayrı ayrı tabaklara kıyın.
Derin bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kıyılmış pırasaları ilave edip, kavurun.
Pırasalar kavrulduktan sonra içine rendelenmiş havucu, kabağı, suyunu süzgeç ile süzdüğünüz rendelenmiş patatesi ve taze soğanların kıyılmış uç kısımlarının ilave edip, kavurmaya devam edin.
Daha sonra kavrulmuş sebzelerin içine mısırı, et suyunu, kırmızı pul biberi, tuz ve karabiberi ekleyip, sebzeler yumuşayıncaya kadar bir taşım orta ateşte kaynatın.
Çorba ateşte kaynarken, terbiyesi için küçük bir kâsenin içerisinde limon suyunu, yumurta sarısını ve iri çekilmiş bademi bir çırpıcı veya çatal yardımı ile karıştırın.
Çorbayı ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi karıştırarak çorbaya ilave edip, bir taşım çorbayı kaynatın. (Terbiyeyi ilave ettikten sonra fazla kaynatırsanız, terbiye kesilir.)
Servis tabağına aldığınız çorbayı, taze soğanların yeşil sapları ile süsleyip, sıcak olarak servis edin
_________________

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Bademli Sebze Çorbası

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Action Forumlar :: Yemek Tarifleri :: Çorbalar -
Powered by phpBB © Acemi Forum
Copyright © 2007 By [-İDLE-] & adegerli33